Hoe?

IMG_0245_blog

Hoe gaan we dit doen?
Eerst en vooral: we zijn volop in de weer. We hebben een volledig operationeel Plan B dat in minder dan 5 uur uitgevoerd kan worden. We hebben onze rugzakken klaar en zijn klaar om in de vrije natuur te gaan overleven. We leren de basis zaken zoals kleren maken en potten bakken, huizen bouwen, centrale verwarming, enzovoort.

Maar uiteraard is dat ‘just in case’. Het normale Plan A is nu de juiste mensen vinden met elk de juiste kennis. Daarna gaat de locatie vanzelf volgen. Je moet een beetje in ‘t lot geloven om hiermee door te gaan. Aan de andere kant: je zult op het lot moeten vertrouwen als je het hier in België en Nederland (overstromingsgebieden bij uitstek) wilt maken.

Maar de echte ‘hoe’ is onze stam of gemeenschap. De gemeenschap maakt de beslissingen samen en deelt de kennis. Iedereen is ergens goed in.

De lijst
We bouwen kennis op. Elk op onze eigen manier. De lijst is uiteraard niet exclusief:

  • constructie: koepel vorming behuising, boten, wachttorens, centrale verwarmings systemen, ovens, landbouw gereedschap, sanitaire voorzieningen, overlevings bunkers en grotten, bouw van simpele transportmiddelen voor zware voorwerpen.
  • voedsel voorzieningen: voedsel bewaring (20 mannen en vrouwen en enkele kinderen hebben een voedselvoorraad voor 6 tot 8 maanden nodig), landbouw (kweken van gewassen, het houden van dieren, bewaring van zaden, granen, rijst, …)
  • medisch/gezondheid: alternatieve genees methodes, kruiden en planten, determineertabellen, vrouwen hygiene, geboortebeperkende middelen, tandverzorging(!), …
  • maken van kleren, schoeisel en gereedschap: er zullen naar alle waarschijnlijkheid geen of weinig elektriciteit/machines voorhanden zijn
  • communicatie: lange afstand communicatie en intelligente ‘bewaking’ van de gemeenschapsgrond/dorp
  • omgeving/milieu: grondige kennis van de gemeenschapsgrond en de omliggende omgeving, weersvoorspelling, eigen mest recyclage, …
  • gemeenschap: maken van duidelijke afspraken, democratisch systeem (niet hetzelfde als in de matrix uiteraard), recreatie
  • grondstofwinning/mijnbouw: ijzer erts, steen, zandsteen, plaaster
  • onderwijs: boeken over elementaire wetenschap (wiskunde, fysical, hyper-dimensie fysical (orgininele fysica van James Clerk Maxwell), chemie, planten en dieren, oude mythologie, electriciteit, …)
  • maar het belangrijkste: we vergaren meer spirituele groei elke dag!

Indien je bepaalde kennis kan delen over (één van) deze onderwerpen: kom ons een wrokshop geven op een volgende Intermission.

Geld enzo
We vinden de financiële situatie van elk lid ondergeschikt aan de kennis die een lid bezit. Het belangrijkste ben jij, als mens: je inlevingsvermogen, je gezondheid, je kennen en kunnen, je materiaal, en op de laatste plaats je geld. Tot nog toe is geld geen ‘eliminerende factor’ geweest.

Indien je van plan bent om ‘de matrix’ achter je te laten, zijn een telefoon, een huis, een computer geen noodzaak meer. Je hebt er geen idee van hoe rijk je al bent. Toch blijkt geld nog steeds een belangrijke factor te zijn voor veel mensen. En het is blijkbaar heel moeilijk om deze mensen te laten inzien dat geld geen enkele waarde zal hebben in de toekomst. “Maar wat is jullie minimum bijdrage dat jullie van nieuwe leden verlangen?”, vraagt men ons. Indien we echt iets moeten zeggen: 2500 euro. Maar er zijn ongetwijfeld mensen met veel meer, en misschien ook enkele met wat minder. Een ander antwoord zou kunnen zijn: alles wat je hebt. Want als je deze site er helemaal op naleest, en je vindt je volledig in onze visie en bereidt bent om te gaan voor onze missie, dan heb je geen schrik meer en snap je dat geld bij ons enkel zal dienen om grond, gewassen, en constructie materialen aan te schaffen, nu de matrix nog ‘leeft’. Wees er in elk geval van verzekert dat geen enkele profiteur ooit een aanvraag tot toelating indiende. Dat is gewoon niet wat we manifesteren.

Wat met de locatie?
De locatie kan initieel gehuurd worden. Het zal waarschijnlijk een soort scouts-terrein zijn waar we ons ding mee kunnen doen. Op een bepaald moment in de toekomst, 48+ maanden, zal geld waardeloos worden, en dan kunnen we de grond gewoon houden onder de Common Law. Dat betekent dat we gebruik maken van het land, in harmonie met de natuur, en dat we niemand kwetsen door die grond te gebruiken.

Maar dit is slechts één van de mogelijke opties. Er zijn er verschillende, en we zijn er zeker van dat onze creativiteit en het lot ons zullen loodsen naar die veilige haven. Er zijn oude steden, de zogenoemde Ghost Towns in verschillende Europeese landen. Als de tijd rijp is, zal daar niemand meer zijn, en kunnen wij er eventueel gebruik van maken? En nog ééntje om het af te leren: we kunnen ‘werken voor eten’ terwijl we het camp bouwen, of we kunnen ergens een oude leegstaande boerderij innemen en zien wat er gebeurd.

Advertisements
%d bloggers like this: